Rouwklanken

Als woorden niet genoeg zijn en je lichaam genoeg te vertellen heeft.

Een dierbaar persoon verliezen heeft veel impact op je leven. Alles voelt anders en alles is anders. Je lichaam slaat verdriet, spanningen, boosheid, stress en alle andere emoties op. Door verlies kan het zijn dat je lichaam anders reageert dan je gewend bent. Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, spierpijn en andere signalen kunnen ervoor zorgen dat je nog meer uit balans bent. De impact van verlies is groot en je lichaam reageert hierop en heeft hersteltijd nodig.

Door middel van een klankschaalontspanning mag je lichaam tot rust komen en kan het weer energie geven. Tijdens een klankschaalontspanning ga je (met je kleding aan) in een comfortabele houding liggen of zitten, wat bij jou past. Ik stem met jou altijd af wat prettig voelt. Ik laat de klankschalen horen en de klanken reageren op je lichaam (resoneren). Aan de klanken kan ik horen waar de spanningen in je lichaam het meeste zijn opgesloten. Hierdoor kan ik met bijvoorbeeld grotere klankschalen of zwaardere klanken ervoor zorgen dat de spanningen minder worden. Het kan zijn dat je niet direct ontspanning voelt, maar dat het bijvoorbeeld een dag later voelbaarder wordt.

Herstellen na verlies heeft voor je geest tijd nodig en zo heeft ook je lichaam hersteltijd nodig.
Om op verschillende vlakken voor jezelf te zorgen, wordt je veerkracht vergroot en het verlies niet minder pijnlijk, maar wel wat dragelijker.

Nieuwsgierig geworden? Leg contact met mij en we kijken verder of ik je kan helpen.