Klankschalen

ZYN Klankschaalsessie

Oorsprong
Klankschalen lijken op koperen schalen en zijn samengesteld uit meerdere metalen zoals ijzer, tin, kwik, lood, goud, zilver en koper. Het materiaal, de afmeting en de wanddikte van de schaal bepaalt de klank. Klankschalen bestaan al honderden jaren en werden oorspronkelijk gesmeed in Tibet en Nepal het Himalayagebergte. Het recept voor het maken van klankschalen is door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven. Naast een helend instrument worden de schalen ook gebruikt bij ceremoniën, als offerschaal of voedselschaal.

Werking
Er ontstaat een harmonieuze klank als de klankschaal met een vilten klopper aangeslagen wordt of rondom aangedraaid met een Dorje – een bekleed houten stokje. De trillingen die de klankschaal voortbrengt kan je vergelijken met de trillingen die ontstaan als je een steentje gooit in een vijver, het wateroppervlak gaat bewegen, het water verplaatst zich. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water, onze huid is een geleider, als de klankschaal dicht bij of op het lichaam aangeslagen wordt is het effect net zoals in de vijver, het lichaamsvocht gaat stromen, er komt beweging en beweging genereert energie, pure innerlijke massage. Op een natuurlijke manier ontstaat evenwicht en harmonie.

Klankschalen geven
• een zowel geestelijk als lichamelijk ontspannen gevoel
• een betere doorbloeding van het lichaam
• soepelere gewrichten en verstevigen het botweefsel
• afvoer van de afvalstoffen
• een verbeterde nachtrust
• een verbeterde concentratie
• een geharmoniseerde ademhaling
• innerlijke rust en een ontspanning gevoel
• meer vitaliteit en energie

Voor wie?
Een klankschaalsessie is geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten, gespannen zijn, het druk hebben, letterlijk en figuurlijk vastzitten of moeite hebben zich te concentreren. Een sessie geeft een geweldige ondersteuning om jouw energie op pijl te houden. Kinderen reageren altijd goed op een sessie welke vrijwel direct zorgt voor rust en concentratie. Ook in de zorgsector voor gehandicapten, jeugdzorg of bij ouderen is het goed werkzaam. Een grote verlichting geeft het als de klankschalen ingezet worden bij artrose en reuma.

Ervaren?
Wil je een keer een klankschaalsessie meemaken, neem contact met mij op om een afspraak te maken voor een klankschaalmasssage.